Guides & Eksempler

Se andres succesfulde ansøgninger

Se alle vores eksempler på succesfulde ansøgninger og gør din egen ansøgning endnu bedre.    

Læs mere

Få råd til dit studie- eller praktikophold i udlandet

Når du tager til udlandet for at studere, er der naturligvis nogle udgifter forbundet med opholdet. Det kan være til bolig, rejseudgifter eller studieafgift. Samtidig vil du som regel være afskåret fra din normale indkomst som for eksempel dit studiejob.

Læs mere

Få opfyldt din drøm om et praktikophold i udlandet

Når du planlægger at søge et praktikophold i udlandet i forbindelse med dine studier, er der nogle særlige forhold, som du skal være opmærksom på, da du ofte selv skal finde dit praktiksted, søge arbejds- og opholdstilladelser med videre. God planlægning og gå-på-mod hjælper dig dog godt på vej mod målet.

Læs mere

Efter du har ansøgt

Du har nu sendt dine ansøgninger afsted og venter i spænding. Hvis du får afslag på dine ansøgninger, så må du fortsætte med at sende nye ansøgninger til relevante fonde & legater. Hvis du derimod har fået et tilsagn, så er der et par opfølgende aktiviteter, som du skal være opmærksom på.

Læs mere

De praktiske gøremål

At søge fonde & legater er et stort arbejde, da der er mange dokumenter, som skal indsamles, tekster der skal skrives, og – ikke mindst – breve og mails med ansøgninger der skal sendes. Du kan spare tid ved at systematisere de praktiske gøremål i forbindelse med din ansøgningsproces.

Læs mere

Oversigt over øvrige søgte fonde & legater

I din ansøgningsproces bliver du ofte bedt om at vedlægge en oversigt over øvrige søgte fonde & legater til din ansøgning. Fonde & legater benytter oversigten til at vurdere, hvor meget de eventuelt vil støtte dit udlandsophold med.

Læs mere

Budget

Når du søger fonde & legater er budgettet et af de vigtigste dokumenter. I budgettet skal du vise, at du rent faktisk har behov for støtte fra fonde & legater, samt at behovet er så stort, at du får den størst mulige uddeling. Budgettet er samtidig et af de dokumenter, som mange er i tvivl om, hvordan de skal udarbejde.

Læs mere

CV’et

I dit CV skal alle dine relevante erfaringer listes og beskrives på en nem og overskuelig måde. Hvor den motiverede ansøgning fokuserer på dit projekt eller dit studieophold i udlandet, så giver CV’et dig en mulighed for at fortælle om alle de andre ting, der viser, at du er en kvalificeret ansøger.

Læs mere

Projektbeskrivelse

Vær visionær og realistisk i udarbejdelsen af din projektbeskrivelse, så fonde & legater bliver inspirerede til at støtte netop dit projekt. Den gode projektbeskrivelse giver fonde & legater et godt og hurtigt overblik over projektets baggrund, formål samt resultater.

Læs mere

Forhåndsgodkendelse

I god tid før du tager afsted på dit studie- eller praktikophold i udlandet, skal du ansøge din danske uddannelsesinstitution om en forhåndsgodkendelse af de fag eller aktiviteter, som du ønsker at give dig i kast med i udlandet.

Læs mere

Letter of Acceptance

Dokumentation for ophold, også kaldet Letter of Acceptance, er dit bevis på, at du rent faktisk skal afsted på et studieophold i udlandet. Du skal være forberedt på, at det kan tage op til flere måneder at indhente dokumentationen, og at det er en proces, hvor du ikke selv har indflydelse på, hvor lang tid det kommer til at tage.

Læs mere

Årsregnskab

Repræsenterer du en forening, organisation eller virksomhed, så kan fonde & legater bede om det seneste årsregnskab for at kunne bedømme foreningens, organisationens eller virksomhedens økonomiske stilling samt årets resultat.

Læs mere

Årsopgørelse

Når fonde & legater beder om, at du vedlægger en årsopgørelse, er det fordi de ønsker dokumentation for din økonomiske status. Du kan nemt downloade din seneste årsopgørelse hos SKAT.

Læs mere

Eksamensbevis

Eksamensbeviset er endnu et blandt mange dokumenter, som du kan blive bedt om at vedlægge din ansøgning til fonde & legater. Gå i gang i god tid med at finde og lave kopier af de nødvendige eksamensbeviser – eller indhente erstatningsdokumenter for et eventuelt bortkommen originalt eksamensbevis.

Læs mere

Karakterudskrifter

Fonde & legater vil ofte gerne have en kopi af dine karakterudskrifter som bevis på, at du er indskrevet på din uddannelse. Karakterudskrifter kan blive et irritationsmoment i din ansøgningsproces, hvis du går for sent i gang med at indhente dem.

Læs mere

Anbefalinger

Det kan være tidskrævende at få indhentet alle sine anbefalinger, og du skal derfor begynde arbejdet i god tid – og vedlæg ikke anbefalingen fra den gang, hvor du gik med aviser eller sad ved kassen i supermarkedet.

Læs mere

Øg dine chancer, søg smart

Dit finansieringsbehov er et vigtigt pejlemærke for, hvor mange fonde & legater du skal søge. Når du har udarbejdet dit budget, kender du dit finansieringsbehov. Jo større finansieringsbehov, jo flere fonde & legater. Øg dine chancer ved at søge smart.

Læs mere

Kom godt fra start og spar tid

Med din tidsplan sparer du tid ved at arbejde smart og hurtigt. Udfordringen ved at søge fonde & legater er at tilrettelægge processen, så det er muligt at arbejde effektivt og nå i mål til projektstart. Giv næring til din tidsplan ved at udvælge dine relevante fonde & legater, så du får tilrettelagt dine arbejdsopgaver uge for uge samt får optimeret dit tidsforbrug.

Læs mere

Motiveret ansøgning

Den motiverede ansøgning er din bedste mulighed for positivt at skille dig ud fra de andre ansøgere samt sætte dit personlige fingeraftryk på din ansøgning. Blandt CV, budgetter og årsopgørelser får du muligheden for med egne ord at beskrive, hvorfor du gerne vil modtage støtte til dit projekt.

Læs mere

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.